Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Content Marketing

Content Marketing 2017-06-28T09:07:09+00:00

Content is King!

Met de juiste kennis en informatie bezoekers naar uw website trekken. Dat is wat Content Marketing voor u kan doen. Daar valt iedere vorm van marketing onder waar het produceren en publiceren van content gebruikt wordt om klanten te werven en te behouden. Content Marketing kan worden “bedreven”  in een grote verscheidenheid aan formaten, waaronder nieuws, video, blogs, artikelen (bijv. white papers), E-books, infographics, case studies, reviews, gidsen, foto’s, enz. Het doel van Content Marketing is het verbeteren van de vindbaarheid van de website (of pagina) door rijke en vooral unieke content voor uw bezoekers toe te voegen aan de site. Dat vertaalt zich uiteindelijk in een hogere SEO ranking (Search Engine Optimization). De site wordt beter gevonden door de doelgroep omdat de indexering van Google kijkt naar combinaties van woorden in de teksten op de pagina’s en steeds meer de relevantie van de aanwezige content mbt de ingevulde zoekterm. Wat voor de “zoeker” goed is, is voor de zoekmachine óók goed. Content Marketing is de oplossing!

Content Marketing

Hulpmiddelen en kennis voor Content Marketing

Om Content Marketing goed toe te passen heeft men geschikte gereedschappen nodig. De belangrijkste daarvan zijn een PIM-systeem ( Product Information Management ) en een goed CMS- systeem ( Content Management System )  Product Information Management verwijst naar processen en technologieën gericht op het centraal beheren van informatie over producten, met een focus op de data die nodig is om de producten te marketen en verkopen door middel van één of meerdere distributiekanalen. Een centrale set aan productgegevens kan worden gebruikt om consistente, accurate en up-to-date informatie in te voeren in verschillende output media zoals: websites, gedrukte catalogi, ERP-systemen, en elektronische data feeds van partners en toeleveranciers. PIM-systemen kunnen over het algemeen meerdere geografische locaties en meertalige data ondersteunen. Daarnaast maakt het gebruik van een PIM het onderhoud van productinformatie in een centrale catalogus mogelijk, met consistent en nauwkeurige informatie naar meerdere kanalen, op een kosteneffectieve manier. Een CMS-systeem is de software onder iedere website die het mogelijk maakt eenvoudig pagina’s te creëren, aan te passen, te voorzien van teksten, visuals, video’s etc. In een CMS-systeem kunnen rollen en rechten worden vastgelegd zodat ook een workflow kan worden ingericht met interne of externe tekstschrijvers.

Een ander en aanvullend hulpmiddel voor Content Marketing is Content Automation. Hierbij wordt een proces ingericht waarbij relevante content automatisch wordt bijgewerkt en op de betreffende plaats in het systeem gezet, gebruikmakend van vooraf gedefinieerde regels. Een CMS-systeem en bijbehorende processen zijn hierbij onontbeerlijk. Bij het plaatsen van nieuwe content is de selectie van de juiste meta tags en de uniciteit van de trefwoorden cruciaal. Hoe unieker een trefwoord, hoe sneller en effectiever de indexering, en dus de vindbaarheid van de pagina. Dit is specialistisch werk, dat door een content manager of web-redacteur wordt uitgevoerd, gebruikmakend van de juiste tools.

Bij het bepalen van de Content Marketing strategie, het inrichten van deze processen, en de selectie van de juiste tools, kan Ecommerce Result u ondersteunen. Wij kunnen samen met u de business case opstellen, de tools selecteren, en de processen inrichten. Een Roadmap voor de gefaseerde invoering van alle processen, en hulpmiddelen speelt hierbij een belangrijke rol.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!