Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Ecommerce IT Architectuur

Ecommerce IT Architectuur 2018-02-15T13:48:43+00:00

Is uw Ecommerce IT architectuur toekomst zeker?

Onze Ecommerce architecten kennen alle IT valkuilen. Front-end, webshops, dealerportalen, PIM, CRM, ERP of WMS?  Onze ervaring helpt u met het maken van de juiste architectuur keuzes en oplossingen.

Bel ons voor een onafhankelijk advies

Veel organisaties hebben door de jaren heen een complexe constellatie van IT-systemen opgebouwd. Systemen voor het doen van boekhouding, inkoop, logistiek, facturatie en customer relationship management zijn meermaals vervangen en over een jarenlange periode geïmplementeerd. Nieuwe systemen worden met technologie die op dat moment in de mode is gekoppeld aan de bestaande systemen. Hierdoor ontstaat een kwetsbaar geheel. De geautomatiseerde koppelingen zijn niet altijd waterdicht, wat bij de hedendaagse transactievolumes leidt tot systemen die onderling uit de pas lopen en ‘out of sync’ zijn. In de dagelijkse bedrijfsvoering leidt dit tot allerlei praktische problemen die leiden tot verlies van geld en klanten. In een omni-channel ecommerce omgeving zijn er meestal met diverse partners en leveranciers koppelingen en speelt dit in nog grotere mate! Verkeerde data wordt immers doorgekoppeld naar webshops en externe partijen – Dit heeft direct impact in de buitenwereld. De juiste Ecommerce IT architectuur is daarom essentieel voor toekomstige groei en rendement.

Ecommerce IT architecture

Ecommerce IT Architectuur Invalshoeken

Ecommerce IT architectuur heeft vele gezichten en wordt door architecten soms ingewikkelder gemaakt dan nodig. Wij staan een pragmatische benadering voor, waarbij we ons primair richten op de enterprise applicatie architectuur ( welke applicaties zijn essentieel voor het ecommerce / omni-channel proces en hoe worden deze applicaties optimaal gekoppeld aan andere applicaties ) en op de technische architectuur ( welke keuzes moet je maken om je servers en netwerk optimaal te laten functioneren ).

Ecommerce IT Architectuur Problemen

Bijna altijd is de Ecommerce IT architectuur te complex gemaakt. Zelfs de beste ecommerce spelers in de markt hebben te maken met:

  • Oudere versies van enterprise applicaties die moeilijk te upgraden zijn door maatwerk en ingewikkelde koppelingen met andere systemen.
  • Gekozen technologie-standaards worden niet meer gehandhaafd. Er ontstaan onnodig veel verschillen in gebruikte hardware, besturingssystemen, databases, programmeertalen, ontwikkel-frameworks, enzovoorts.

Deze technische problemen hebben meerdere manieren hun weerslag op de bedrijfsvoering:

  • Applicaties gaan uit de pas lopen. Klantgegevens, voorraden of financiële gegevens gaan verschillen per systeem. Webshops laten een voorraad zien die er niet is, de betaling van de klant is niet bekend in de boekhouding, het customer support systeem herkent de klant niet.
  • Het kost steeds meer geld en moeite om het systeem werkend te houden en optredende fouten te herstellen.
  • Het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden die voor uw klant het verschil maken is moeizaam en tijdrovend. De doorlooptijd van software-ontwikkeling is te lang.

Agile Ecommerce IT Architectuur

Uiteindelijk moet de Ecommerce IT architectuur de implementatie van uw ecommerce / omni-channel strategie niet afremmen maar juist optimaal ondersteunen. Business agility vraagt in een ecommerce / omni-channel organisatie om een agile ecommerce IT architectuur. Dit is een IT architectuur die maximaal is toegesneden op verandering. Dit is te bereiken door duidelijke keuzes te maken ( het kiezen van technologie-standaards en het kiezen van de juiste applicaties ) en deze te vertalen in een architectuurvisie. Deze visie dient als leidraad bij toekomstige ontwikkelingen en leidt meestal direct tot enkele projecten om de belangrijkste knelpunten op te lossen.

Ecommerce IT Architectuur Screening & Advies

Het opstellen van een Ecommerce IT architectuur visie is niet eenvoudig en het realiseren ervan is nog moeilijker. De ene keer is een gefaseerde implementatie nodig terwijl andere situaties om een ‘big bang’ scenario vragen. Kosten en doorlooptijd kunnen behoorlijk oplopen terwijl uw organisatie niet kan wachten. Onze consultants kunnen u helpen door uw huidige ecommerce IT architectuur visie te toetsen, een nieuwe Ecommerce IT architectuur visie op te stellen op basis van uw organisatiestrategie en door de implementatie van uw architectuurvisie te begeleiden in een rol als project manager of klankbord.

Onze Ecommerce IT specialisten helpen u graag met:

  • Maken van een blauwdruk huidige en gewenste IT architectuur
  • Formuleren van oplossingen voor Ecommerce- of Omni-Channel inrichting
  • Opstellen van wensen en eisen voor nieuwe en bestaande oplossingen
  • Helpen met keuze van nieuwe oplossingen als Frond-end, PIM, CRM, Marketing & BI tools etc.
Bel ons voor een onafhankelijk advies

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!