Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Ecommerce Omni Channel organisatie

Ecommerce Omni Channel organisatie 2017-06-26T18:31:38+00:00

Of u nu Retailer, Groothandel of Merk organisatie bent, het inzetten op een Ecommerce Omni Channel organisatie heeft aanzienlijke impact. Wij hoeven u niet te vertellen dat wijzigingen aanbrengen in een organisatie geen sinecure is. Hoe vaak wordt het op het papier mooi bedacht maar blijkt de werkelijkheid weerbarstig en komt er van alle mooie plannen maar weinig? Het ontwerpen en realiseren van een nieuwe organisatie-inrichting is een vak apart. Ons vak!

Organisatie bekwaamheden

Voor het inrichten van organisaties worden veel theorieën en aanpakken gevolgd. Wij geloven in heldere taal die iedereen in de organisatie begrijpt. Eén van pijlers onder onze visie op organisatie-inrichting is het denken in organisatie bekwaamheden, in het Engels ‘capabilities’. Is uw organisatie in staat om 97% van de orders binnen 24 uur te leveren? Zo nee wat is er voor nodig om deze bekwaamheid wel te verwerven? Zijn er scenario’s waaruit kan worden gekozen? Welke mogelijkheden zijn er voor enablers op het vlak van IT, expertise en procesinrichting? Door te blijven focussen op de gewenste bekwaamheden wordt voorkomen dat tunnelvisie ontstaat op slechts een benodigde component zoals IT.

Ontwerp Ecommerce Omni Channel organisatie

Het strategische framework (hyperlink?) biedt het kader voor het verdere ontwerp van uw ecommerce omni channel organisatie. Startpunten zijn vooral de hoogte van de ambities (smart), de in/outsourcing strategie en de benodigde organisatie bekwaamheden. Een organisatie ontwerp bevat minimaal de volgende elementen:

–      Gap analyse voor organisatiebekwaamheden

–      Overzicht van benodigde IT enablers

–      Impactanalyse voor organisatiefuncties en -processen

–      Gap analyse voor benodigde kennis en expertise

–      Gap analyse voor de benodigde bedrijfscultuur

Het ontwerp van de gewenste nieuwe organisatie leggen wij met u vast in een blauwdruk. Hierin onderscheiden wij expliciet de strategische, waarde toevoegende en commodity componenten in het ontwerp. Wederom om focus te kunnen houden op hetgeen ertoe doet.

Realisatie Ecommerce Omni Channel organisatie

Het inrichten van uw nieuwe organisatie dient te verlopen volgens een strak gedefinieerde roadmap. De roadmap wordt gemanaged als programma met projecten en de juiste sturing op project- en programmaniveaus. Alleen door de samenhang van projecten goed vast te stellen en te managen kan het resultaat worden gestuurd naar uw ambitie. Tijdens de realisatie is een combinatie van uw ‘captains’ (high potentials/ experts?) samen met onze experts. Rollen die wij u kunnen aanbieden zijn de ervaringsdeskungen voor ecommerce/omni-channel en organisatieinrichting en de ervaren professionals voor project en programmamanagement.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!