Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Ecommerce Omni Channel strategie

Ecommerce Omni Channel strategie 2017-07-05T10:41:12+00:00

Voordat u ook maar één stap zet in de realisatie van uw e-commerce en/of omni-channel ambitie, zult u uw strategie scherp moeten formuleren. Dit begint met de klassieke vraag “What business are we in?” al snel gevolgd door de vraag “what business do we want to be in?” Wanneer deze twee vragen verschillend worden beantwoord dan spreken we over een verschuiving in het business domein, bestaande uit:

–      de markten – op wie te richten

–      de producten – in welke behoefte te voorzien

–      de bekwaamheden (capabilities) – op welke wijze te onderscheiden

Verschuiving in het business domein betekent grote impact op uw organisatie. Om deze reden is het vaststellen van een heldere strategie een belangrijke voorwaarde voor uw ecommerce succes.

Elementen van de Ecommerce Omni Channel strategie

Uw interne organisatie maar ook uw buitenwereld heeft de houvast van een heldere strategie nodig. Zonder heldere strategie is het lastig sturen en zal uw identiteit in de markt diffuus zijn. Alle keuzes die u op uw route naar realisatie tegenkomt moet u kunnen leggen naast enkele heldere strategische statements.

Onze professionals zijn gericht op het verkrijgen van een scherpe maar ook bondige uitwerking van de volgende strategische elementen:

–      De missie waarin bestaansrecht en identiteit zijn verwoord

–      De visie die als inspiratie dient (intern en extern)

–      Het domein van de organisatie: markten, producten, bekwaamheden

–      De smart doelstellingen die ambitie geven aan de voorgaande elementen

–      Strategisch plan waarin verwoord in welke stappen de doelstellingen worden behaald

Het realiseren van uw Ecommerce Omni Channel strategie en toekomst moet geen ontdekkingstocht worden. Er wordt al energie genoeg gevraagd om de ambitie te realiseren. Onze experts begeleiden u door de strategische fase en ondersteunen u bij de specifieke e-commerce vraagstukken die u hierbij tegenkomt.

Vraagstukken bij een Ecommerce Omni Channel strategie

Een goed geformuleerde Ecommerce Omni Channel strategie beantwoordt specifieke e-commerce vraagstukken en vormt zo een concreet strategisch framework voor de verder ontwerp en realisatie. Door onze jarenlange ervaring in het domein van de Ecommerce Omni Channel strategie, weten wij welke vraagstukken u tegen gaat komen bij het vaststellen van uw strategie.

–      insourcen of outsourcen

–      acquisitie versus zelf opbouwen

–      distributie en kanaalconflicten

–      lange termijn positie in een vertical

–      impact van zowel brick als click activiteiten op uw organisatie en systemen

Bij de tot standkoming van uw nieuwe Ecommerce Omni Channel strategie ondersteunen wij u in het onderkennen van de belangrijke vraagstukken, de identificatie van alternatieven en de vaststelling van keuzes. Het laatste vereist veelal een of meerdere strategische workshops.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!