Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Ecommerce Webshops

Ecommerce Webshops 2018-02-15T13:54:35+00:00

Nieuwe B2C of B2B Front-end / webshop oplossing?

Kent u de verschillen tussen alle mogelijke oplossingen? Volgens leveranciers kan alles, maar is dat ook zo? Snelheid, schaalbaarheid en kosten zijn essentieel voor uw businesscase. Investeer in onafhankelijk advies. Dat heeft u zo terugverdiend!

Bel of mail ons voor een onafhankelijk advies

In de vroege online shopping periode rond 2000 werden er vrijwel uitsluitend maatwerk oplossingen gebouwd voor ecommerce shops. Door de enorme groei van de afgelopen jaren zijn er diverse standaard oplossingen ontwikkeld waarmee goede ecommerce webshops zijn te bouwen. De belangrijkste wereldspelers van deze standaard Ecommerce webshop software zijn SAP Hybris, Intershop, Episerver, Sitecore, IBM, Oracle, Demandware en Magento. Deze Ecommerce webshop oplossingen richten zich met name op het front-end gedeelte maar minder op “de achterkant”. SAP Hybris heeft naast een front-end oplossing ook een PIM ( product information manager ) oplossing. De meeste oplossingen zijn ook nog eens als stand alone oplossing of als cloud oplossing te krijgen. Veel oplossingen, maar welke past nu het beste bij uw bedrijf, activiteiten en businesscase? Wij kennen alle oplossingen en helpen u met de juiste keuze.

ecommerce-webshop

Ecommerce webshop functionaliteiten

Een online winkel moet een functionele voorkant (etalage) hebben zodat marketeers en webshop managers geen beperkingen zien in hun commerciële activiteiten. De praktijk is echter vaak anders. Veel functionele veranderingen vergen veel IT capaciteit en lange doorlooptijden. Daarnaast zijn organisaties helaas nog niet gewend om projectmatig dit soort zaken aan te pakken waardoor frustratie ontstaat bij zowel commercie als IT. Bij de (her) start van het bouwen van ecommerce webshops is het van groot belang dat de functionele wensen zo helder mogelijk zijn. Dat geldt voor zowel eigen IT afdelingen als wel voor geoutsourcete productie. Een helder functioneel ontwerp (FO) is cruciaal. Helaas wordt hier in de praktijk op bezuinigd in uren. Hierdoor ontstaan tijdens het project vaak problemen. Wij helpen u met het zo helder mogelijk formuleren van de wensen in elke fase.

Ecommerce webshop promotiemanagement

Ecommerce webshops front-end oplossingen hebben vaak beperkte promotie management functionaliteiten. Gelukkig wordt dit steeds beter, maar wat nu als uw marketeers dingen bedenken die technisch niet mogelijk zijn? Daarom wordt promotiemanagement steeds vaker aangeboden als een separate module die niet meer onderdeel is van een front-end oplossing, maar als losstaande oplossing. Daarnaast is de ontwikkeling van dynamische content op basis van het gedrag van bezoekers in opmars. Dit zijn functionaliteiten die meer vragen van Ecommerce webshops dan voorheen het geval was. Ook hier zijn onze experts u van dienst om u bij te praten over de oplossingen en aanpassingen van uw huidige of nieuwe webshop.

Omni Channel oplossingen

Omni channel oplossingen zijn voor ieder bedrijf anders. Voor een retailer kan dit betekenen dat hij zijn webshop volledig wil integreren in zijn winkels dmv het koppelen van databases, betaalsystemen en POS display mogelijkheden. Ook longtail mogelijkheden moeten gezien worden als omni channel oplossing.

Voor een B2B bedrijf als een groothandel of fabrikant / merk kan dit betekenen dat men direct aan consumenten gaat leveren ( B2C ) of via dealers ( B2B2C ) Dit vergt niet alleen de juiste omni multi of cross channel oplossing, maar ook aanpassingen binnen organisaties omdat met van “pallet verkoop” er ook losse “eentjes”moet gaan distribueren. Onze omni channel specialisten werken voor zowel voor retailers als voor groothandels en merken en kennen alle mogelijkheden en valkuilen.

Onze Ecommerce specialisten helpen u graag met:

  • Scan van uw huidige Ecommerce oplossing
  • Formuleren van wensen en verbeterpunten
  • Helpen met de keuze van de juiste oplossing passend bij uw businesscase
  • Adviseren en managen van het implementatie traject
Bel of mail ons voor een onafhankelijk advies

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!