Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

In Site Search Engines

In Site Search Engines 2017-06-28T10:37:41+00:00

Wat zijn In Site Search Engines?

Als u een website of webshop hebt met een enorm aanbod aan producten, dan kan het een hele uitdaging zijn om die content ook daadwerkelijk goed vindbaar te maken voor uw bezoekers. Daarnaast is het van belang dat de resultaten in de juiste volgorde worden getoond, eventuele visuals toegevoegd en gerelateerde producten en (sub) categorieën getoond. Dit zijn faciliteiten die wij allemaal kennen van de grote webshops zoals Amazon en bol.com. Dit doen we met In Site Search Engines.

Het doel is om de conversie te verhogen door het tonen van de juiste content in de juiste context aan de doelgroep. En hierbij kunnen In Site Search Engines en navigatie tools goede diensten bewijzen. Het gaat hier met name om In Site Search Engines als Solr, Elastic Search, Lucene etc. Deze tools zijn ontwikkeld om snel producten te vinden in het vaak enorme aanbod op een website.

Met deze In Site Search Engines kunnen onder de zoekbalk niet alleen resultaten worden getoond, maar kan ook de commerciële volgorde worden bepaald, relevante visuele elementen worden toegevoegd en gerelateerde producten getoond. (“Mensen die product A kochten, waren ook geïnteresseerd in product B”)

in site search engines

Hoe werken In Site Search Engines?

In Site Search Engines en navigatie tools (ook wel Informatie Retrieval tools genoemd) bieden een handige manier voor u om de informatie op uw site te structureren, analyseren en presenteren. Voor uw bezoekers helpt het om informatie op uw site snel te vinden, gebruikmakend van eigen zoektermen.

Eenmaal geïnstalleerd, kunnen de In Site Search Engines, zoals Elastic search en Solr, grote hoeveelheden aan zeer verschillende documenten en data indexeren en doorzoeken. Hieronder vallen product catalogi, maar ook Twitter streams en WordPress blogs. De tools bieden schaalbare zoekfunctionaliteit, near real-time search. Verder zijn zij gedistribueerd, wat inhoudt dat de indices die gegenereerd worden verdeeld kunnen worden in zgn. shards, of aparte data partities, die het laden van de data versnelt. In de praktijk betekent dit een grote mate van flexibiliteit en schaalbaarheid bij de implementatie. Opschalen houdt dan in dat men meer hardware toevoegt, zonder dat er iets aan de basisconfiguratie gewijzigd hoeft te worden. Een voordeel voor de beheerder en uiteindelijk ook voor de gebruiker, die geen last zal hebben van lange responstijden. In Site Search Engines worden geleverd als software libraries, en vaak open source. U kunt ze zelf installeren op de eigen servers, of gebruik maken van een hosted oplossing, waarbij de hosting partij al het beheer voor zijn rekening neemt.

Selecteren en implementeren van In Site Search Engines

De bekendste en meest gebruikte In Site Search Engines op dit moment zijn Elastic search Solr, Lucene, Sphinx en natuurlijkGoogle Site Search. Het selecteren van de juiste In Site Search Engines tool voor uw toepassing is vaak een kwestie van uw wensen en eisen goed afstemmen op de uitgebreide functionaliteit van de tools. Tool kennis en ervaring met verschillende implementaties zijn hierbij van belang. Concluderend kunnen we stellen dat er meerdere mogelijkheden zijn om de content en producten op uw website te indexeren en te presenteren, zodanig dat de aansluiting met de wensen van de bezoeker optimaal is. En daarmee de conversie het hoogst. Het kiezen van de juiste In Site Search Engines variant is echter geen eenvoudige opgave. Bij het maken van de juiste afweging kan Ecommerce Result u bijstaan met concrete adviezen, gebaseerd op ervaringen en kennis van eerdere implementaties. Neem gerust contact op om uw vraag toe te lichten in een vrijblijvend gesprek.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!