Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management

Klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management 2017-06-28T10:52:55+00:00

Klantwaarde en klantretentie is essentieel in elk bedrijf. In ecommerce is dit ook nog eens zeer goed meetbaar en dus beïnvloedbaar. Ecommerce Result heeft veel ervaring met klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management (CLM). Vragen als ‘hoe haal ik meer waarde uit een klant die al eens wat bij me gekocht heeft’ en ‘hoe kan ik deze klant vaker laten terug komen’ krijgen via de inzet van de juiste systemen en kennis een antwoord.

customer-lifecycle-management-CLM

Klantwaarde optimalisatie binnen uw bedrijf

Zoals u wellicht weet kost het voor de eerste keer binnen halen van een klant het meest. Het opbouwen van een vertrouwensband met uw klanten kost niet alleen tijd, maar ook geld. Als u de klant eenmaal heeft weten te overtuigen van de unique selling points van uw bedrijf is retentie / klantbehoud veel minder kostbaar. Maar hoe haalt u nou daadwerkelijk meer waarde uit de klant die al een keer bij u heeft gekocht? Klantwaarde optimalisatie is een combinatie van strategie, cultuur, systemen en data analyse. Customer lifecycle management in optima forma. De experts van Ecommerce Result helpen u van strategie tot en met de implementatie van een, voor uw bedrijf geschikt, klantwaarde optimalisatie en customer lifecycle management traject.

Manieren om klantwaarde optimalisatie te realiseren

Om klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management, te bewerkstelligen, is goede communicatie met de klant essentieel. Naast één op één communicatie met de klant, is data analyse van het aankoopgedrag en het surfgedrag essentieel om te komen tot een goed plan van aanpak. Wanneer bekend is wat een klant drijft in z’n aankoopgedrag, kan op het juiste moment relevante communicatie plaatsvinden. Hoe groter de relevantie op het juiste moment, des te groter is de conversie op uw communicatie en wordt deze niet als onwenselijk beschouwd maar als service. Ecommerce Result kent alle do’s en dont’s en helpt uw organisatie met uw klantwaarde optimalisatie en Customer Lifecycle Management.

Klantwaarde optimalisatie door Predictive Analytics

Wanneer de basis ingrediënten voor klantwaarde optimalisatie en customer lifecycle management zoals hierboven omschreven, zijn ingevuld, is de volgende stap het voorspellen van het gedrag van uw klanten middels Predictive Analytics. Op deze manier kunt u uw klanten nog beter van dienst zijn en de conversie en aankoopwaarde nog verder verhogen. Wanneer u kunt voorspellen wat uw klanten wanneer zullen gaan kopen, is het daardoor eenvoudiger om nee-verkopen te voorkomen wat een verbeterde service beleving realiseert en u op deze manier in een opwaartse spiraal verkeerd in de relatie met uw klanten. Specialisten van Ecommerce Result helpen u met het inrichten van predictive analytics.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!