Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Online Marktplaatsen

Online Marktplaatsen 2017-12-08T11:29:32+00:00

Online kopen en verkopen is inmiddels gemeengoed geworden. Naast de eigen webshop exploiteren steeds meer bedrijven een digitaal verkoopkanaal op een Marktplaats of Online Platform. Deze Online Marktplaatsen kenmerken zich door een extreme groei van het aantal bezoekers en verkopen. Er zijn vele Online Marktplaatsen in Europa en daarbuiten o.a. Amazon, Ebay, AliBaba, Etsy, La Redoute, Rakuten, Spartoo, Beslist, Bol.com, Cdiscount, Ceneo, Fruugo, Miinto, Wish, Le Grand Shop etc etc. Ook stellen steeds meer online spelers hun eigen webshop open voor derden. Wat kun je er mee als Retailer, Groothandel, Fabrikant of Merk?

online marktplaatsen

Online Marktplaatsen voor Retailers

Het verkopen op Online Marktplaatsen biedt voor Retail B2C bedrijven grote kansen. Zelfstandig is het ondoenlijk om zoveel bezoekers te krijgen in de eigen webshop. Wanneer gezocht wordt naar een groot publiek dan zijn online marktplaatsen vaak ideaal. Wel is het zo dat over de omzet meestal een vergoeding betaald moet worden. Voor het ene product lenen Online Marktplaatsen zich beter dan voor het andere maar dat is een kwestie van propositie en positionering van het product. Exclusieve producten worden daar vaak niet aangeboden omdat merkeigenaren dat verbieden. Online Marktplaatsen stellen vaak wel eisen aan de aanbieder zoals beschikbaarheid van producten, leversnelheid, service niveau etc. De één is daar strenger in dan de ander, maar het dwingt in elk geval tot verbetering van de serviceverlening en kwaliteit van het product. Dus wilt u veel bezoekers niet alleen laten kijken maar ook kopen? Dan is het verkopen op Online Marktplaatsen misschien iets voor uw bedrijf!

Online Marktplaatsen voor Groothandels

Groothandels hebben vaak een lange historie in hun categorie. Veel groothandels werken nog steeds traditioneel met hun vaste afzetkanalen. Maar ook voor groothandels verandert de wereld door de komst van internet. De transparantie die dit met zich mee brengt zorgt er voor dat steeds meer resellers achter hun oren krabben en zich afvragen of zij niet zelf de rol van groothandel kunnen vervullen. Door internet zijn ook fabrikanten steeds beter toegankelijk en dit resulteert dan ook vaak dat groothandels uitgeschakeld worden in de distributieketen. De groothandel in zijn traditionele vorm zal vroeg of laat geen bestaansrecht meer hebben. Steeds meer groothandels herzien hun distributiestrategie daarom. Veel groothandels gaan daarom ook online verkopen aan eindgebruikers via Online Marktplaatsen. Uiteraard dient dit zorgvuldig te gebeuren om geen problemen te krijgen met bestaande resellers. Soms ontstaan er kanaalconflicten, maar die zijn relatief eenvoudig op te lossen. Voor elke groothandel liggen er kansen om wereldwijd te verkopen. Ook die kansen verzilveren met uw bedrijf?

Online Marktplaatsen voor Fabrikanten & Merken

Veel fabrikanten van (A) merken voeren al jaren strijd met hun afzetkanalen om de gunst van de consument. In het FMCG kanaal domineren de grote supermarkt concerns de markt. Hierdoor worden fabrikanten gedwongen om hun assortiment aan te passen naar de winst doelstellingen van de retailers. Dit is geen goede ontwikkeling in het kader van innovatie en productontwikkeling. Naast de eerder genoemde Online Marktplaatsen, zijn er ook diverse initiatieven in de FMCG markt op dat vlak zoals Shobr en INS. Platforms voor FMCG fabrikanten om hun gehele product assortiment te tonen en te verkopen. Dit soort initiatieven zullen in de nabije toekomst voor vrijwel elke branche ontstaan. Dus wilt u ook meer exposure van uw volledige product range en klant informatie ontvangen? Dan is ook voor uw bedrijf wellicht het verkopen via Online Marktplaatsen vroeg of laat een goede strategische stap. Is uw bedrijf al klaar voor die stap?

Hoe verkoop ik op Online Marktplaatsen?

Het hangt er natuurlijk vanaf welke ervaring u al heeft met online verkopen. Maar verkopen op Online Marktplaatsen is niet lastig als u al een webshop heeft en de processen kent. Maar ook als u zelf nog geen webshop exploiteert is verkopen via Online Marktplaatsen geen rocket science. Ecommerce Result kent alle Online Marktplaatsen, mogelijkheden, processen en systemen en helpt u van het begin tot het einde. We starten met het ijken van uw Distributiestrategie om vervolgens uw organisatie, systemen en processen aan te passen en te verbinden met de Online Marktplaatsen van uw keuze. Hierdoor sluiten deze kanalen perfect aan op uw huidige organisatie en distributie processen. Wanneer er mogelijke kanaalconflicten om de hoek komen kijken, kunnen wij u adviseren hoe dit op te lossen en er een “win-win” met uw huidige distributie van te maken. Moeilijk? Nee. Met de juiste begeleiding ligt de wereld aan uw voeten!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!