Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

PIM Systeem Advies

PIM Systeem Advies 2018-09-07T09:50:27+00:00

Webshops bestaan al sinds de late 90-er jaren van de vorige eeuw. Halverwege het eerste decennium van deze eeuw ontwikkelden vele bedrijven Ecommerce activiteiten. Veel met succes en inmiddels niet meer weg te denken. Maar velen redden het ook niet. De belangrijkste reden is het verliezen van marktaandeel aan concurrenten. Concurrenten die hun kosten laag konden houden. Eén van de belangrijkste kosten, na marketing, zijn de kosten voor personeel. Het is dus zaak om te investeren in processen en systemen die de hoeveelheid arbeidskosten kunnen beperken. Een PIM Systeem is zo’n investering. Tijd dus voor een PIM Systeem advies!

PIM Systeem Advies?

Pim systeem advies

Een PIM Systeem is een software oplossing die het beheren van product informatie vergemakkelijkt. Het zorgt ervoor dat op een efficiënte wijze content wordt aangemaakt, verrijkt en gepubliceerd. Een PIM Systeem kan generiek zijn, maar ook specifiek voor een bepaald data format ontwikkeld zijn zoals GS1, ETIM, DST, TecDoc, IceCat etc. Om helder te krijgen of een PIM Systeem ook voor uw organisatie zinvol is en daadwerkelijk de kosten kan verlagen, is een PIM Systeem advies zinvol. U kunt bij ons kiezen uit een “compact” of een “uitgebreid” PIM Systeem advies. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we door onze ervaring snel achterhalen of een uitgebreide analyse noodzakelijk is. In ongeveer 70% van de projecten, is een compacte PIM Systeem advies voldoende om helder te krijgen of een PIM Systeem zinvol is (u tijd en geld bespaart), welke oplossing gekozen moet worden en welke kosten dit met zich meebrengt. Op die manier weet u snel waar u aan toe bent.

Aandachtsgebieden

Allereerst analyseren wij of het wel zinvol is om te investeren in een PIM Systeem. Daarna informeren wij u op een transparante manier welk soort systeem er bij uw bedrijf en branche past. Wij kijken in onze analyse naar o.a. de volgende zaken:

  • Type bedrijf: bent u (online)retailer, groothandel of merk? Elk type bedrijf heeft andere eisen en dus een andere oplossing of inrichting nodig.
  • Aantal verschillende artikelen: hoeveelheid werk per periode
  • Complexiteit van de producten: elke branche kent verschillende opbouw van product informatie
  • Aantal gebruikers: hoe meer gebruikers met een PIM Systeem werken, hoe belangrijker de oplossing is voor uw bedrijfsvoering.
  • Type gebruikers: PIM systemen zijn er in verschillende “smaken”, van uiterst technische tot zeer gebruiksvriendelijke oplossingen.

Voordelen van PIM Systeem advies

Wanneer u van plan bent om te gaan investeren in een belangrijke oplossing als een PIM Systeem, dan is het belangrijk om u goed te laten adviseren. Er zijn in Europa alleen al meer dan 80 verschillende systemen beschikbaar die elk specifieke eisen en wensen kunnen vervullen. Goed advies is kostbaar, maar in het geval van een belangrijke investering als een PIM Systeem, is het aan te raden om u goed te laten adviseren. Ecommerce Result is het meest gespecialiseerde adviesbureau op het gebied van PIM Systemen in West Europa. De voordelen van een gedegen advies zijn o.a.:

  • Lagere kosten: door de keuze voor de juiste oplossing, zullen zowel de aanschaf als de operationele kosten lager zijn.
  • Snellere oplevering: Ecommerce Result kent de markt van PIM Systemen en leveranciers als geen ander. Dit zorgt voor betrouwbare partners die snel en vakkundig werk leveren, desgewenst onder begeleiding van een Ecommerce Result PIM Projectmanager.
  • Slimmere inrichting: een PIM systeem is net een blokkendoos. De vele verschillende toepassingen vereisen kennis om te komen tot een juiste inrichting zodat u het maximale rendement haalt uit uw investering.

Lees ook: PIM Systeem verschillen   en  PIM Systeem Product Information Management

Goed advies voor de aanschaf van een PIM Systeem?

Elke PIM leverancier verkoopt het liefst zijn eigen product, maar welke oplossing past het best bij uw wensen en businesscase? Investeer in goed advies. Wij overzien het gehele spectrum!

Bel of mail ons voor een onafhankelijk advies

This page is also available in: Engels

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!