Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

PIM Systeem verschillen

PIM Systeem verschillen 2018-09-07T09:47:08+00:00

Alleen al op de Europese markt zijn er 80 verschillende PIM Systemen verkrijgbaar. Dat geeft aan hoeveel individuele wensen er zijn voor deze “middleware” oplossing. Alleen al de hoeveelheid verschillende data formats zoals GS1, ETIM, DST, TecDoc, IceCat etc geeft al aan dat er behoefte is aan een “maatwerk” oplossing. Ecommerce Result is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in PIM Systemen. Wij houden continue de ontwikkelingen van alle bestaande PIM Systemen in de gaten en kijken ook scherp naar nieuwe oplossingen. Wij hebben inmiddels ruim 300 implementaties begeleid of geanalyseerd. Hieruit kunnen wij gedegen conclusies trekken m.b.t. de PIM Systeem verschillen in kwaliteit, de implementatie partijen en de leveranciers. Daarnaast kennen wij van alle oplossingen hun licentie structuur, prijzen en operationele kosten.

Hoezo PIM Systeem verschillen?

PIM systeem verschillen

Doordat PIM Systemen hét antwoord zijn op efficiënt product informatie management, is er internationaal een wildgroei ontstaan van PIM Systemen. Naast ERP systemen, zijn PIM Systemen het belangrijkste onderdeel geworden van Omni-Channel Ecommerce systemen. Deze “middleware” oplossing is hét hart geworden van menig (online)sales, productmanagement en marketing afdeling. Maar door de veelheid van toepassingen, is het lastig om een PIM Systeem te vinden die exact matcht met de verwachtingen van de organisatie. De PIM Systeem verschillen zijn talloos. Er zijn grofweg drie hoofdgroepen van PIM Systemen:

  • PIM-only Systemen: uitsluitend voor beheer en verrijking van product informatie
  • PIM Marketing Systemen: naast basisfuncties biedt dit soort systemen extra mogelijkheden als DAM ( Digital Asset Management ), geautomatiseerde marketing processen zoals folder opmaak in huisstijl templates, SEO data, opslag van reviews, cross- en upsell etc.
  • PIM Commerce Systemen: naast basis- en marketing functies, bieden dit soort systemen geïntegreerde oplossingen voor B2B portals, webshops, landings- en actie pagina’s, CRM oplossingen etc.

Naast de verschillende soorten systemen, zijn er per soort ook nog eens veel verschillen op diverse vlakken. Wij kijken tijdens een PIM Systeem analyse naar de behoeften van vandaag, maar ook naar de groei van uw bedrijf in de komende jaren. Zaken die dan o.a. belangrijk zijn:

  • Schaalbaarheid: kan het meegroeien met mijn bedrijf zodat ik niet over een paar jaar wéér opnieuw moet investeren?
  • Gebruiksvriendelijkheid: is het PIM Systeem geschikt voor alle “soorten” medewerkers?
  • Investering en TCO (total cost of ownership): is het PIM Systeem profijtelijk voor uw bedrijf of is het een bodemloze put van uitgaven?
  • Doorontwikkeling: biedt (het bedrijf achter) de oplossing u continue verbeteringen aan?
  • Technische implementatie: biedt de leverancier u stabiele partners aan die bij uw bedrijfsprofiel passen?

Lees ook: PIM Product Information Management  en PIM Systeem Advies

Wilt u het juiste PIM Systeem kiezen?

Ecommerce Result kent alle ruim 80 beschikbare PIM Systemen. Van simpel efficiënt tot complete enterprise systemen. Voor elk bedrijfstype en toepassing zijn andere oplossingen beschikbaar. Investeer in goed advies. Onze kennis bespaart u tijd en veel geld!

Bel of mail ons voor een onafhankelijk advies

This page is also available in: Engels

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!