Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

Predictive Analytics

Predictive Analytics 2017-06-28T11:02:38+00:00

Het vermogen om toekomstige marktomstandigheden te voorspellen en om de wensen en behoeften van klanten beter te kennen is de wens van iedere ondernemer. Bestaande computersystemen, grote databases en analyseomgevingen zoalsBusiness Intelligence BI leveren bruikbare informatie over de huidige stand van zaken, maar hun vermogen om ondernemers te helpen vooruit te kijken is beperkt. Beslissers moeten aannames maken over de toekomst op basis van eerdere gebeurtenissen, en dat proces is per definitie onvolmaakt. Wat een ondernemer echt zou helpen zijn accurate data-drivenvoorspellingen over de toekomstige marktomstandigheden: Predictive Analytics.

Predictive Analytics

Het belang van vooruitkijken met Predictive Analytics

Predictive Analytics biedt beslissers en analisten de mogelijkheid om nauwkeurige voorspellingen te maken over toekomstige gebeurtenissen in hun markt, gebaseerd op complexe statistische algoritmen, toegepast op relevante data. Met deze Analytics methode kunt U klantgedrag voorspellen, bijvoorbeeld:

  • welke klanten zullen waarschijnlijk product x aanschaffen via kanaal y?
  • wie zal reageren op bepaalde aanbiedingen?
  • hoeveel moet ik inkopen van product x en wanneer op de juiste voorraad plek hebben liggen?
  • etc.

Predictive Analytics voegt echte business waarde toe aan de bedrijven die weten hoe het effectief te gebruiken. En de analytics tools die daarvoor nodig zijn bestaan al.

Hoe kan Predictive Analytics in uw bedrijf werken?

Predictive Analytics is een krachtig hulpmiddel, want het geeft beslissers een nauwkeurige blik op de toekomst en geeft sales en marketing teams beter zicht op wat klanten willen en nodig hebben – informatie die zeer waardevol is bij het nemen van tactische en strategische beslissingen. Tot nog toe is de uitdaging met Predictive Analytics geweest dat het heel complex is om te gebruiken, en een team van zeer ervaren data analisten vergde om praktische resultaten te genereren. Een investering die alleen de grootste ondernemingen zich konden veroorloven. Gelukkig is er de laatste Jaren een nieuwe generatie van Predictive Analytics instrumenten ontwikkeld die veel eenvoudiger te gebruiken is en kan worden ingezet door business gebruikers in middelgrote bedrijven op een dagelijkse basis.

Verbeteringen met IT-hardware en software, de impact van Big Data, verbeterde online toegang, de snelle opkomst van mobiele apparaten en social media. Ontwikkelingen die allemaal eraan bijdragen om Predictive Analytics meer dan ooit relevant maar ook praktisch toepasbaar te maken in het bedrijfsleven. Een team van data wetenschappers en hoogopgeleide statistici met gespecialiseerde technologie zijn niet langer nodig om bruikbare analytische resultaten te genereren.

Ecommerce Result: Specialist in Predictive Analytics

Wat u wel nodig heeft is een duidelijke visie en bijbehorende roadmap die aangeven hoe deze mogelijkheden en voordelen van Predictive Analytics in uw onderneming in te voeren en naadloos te integreren in het primaire proces. Ecommerce Result kan u daarbij helpen om de eerste stappen te zetten. Onze diensten variëren van het bepalen van de juiste Analytics strategie (middels workshops), begeleiden van pilot projecten om ervaringen op te doen, tot het adviseren over de integratie van Predictive Analytics in uw organisatie. Bij al deze diensten richten we ons zoveel mogelijk op het vroegtijdig bepalen van heldere KPI’s, zodat u in staat bent om de voortgang en het succes van deze toepassing te bepalen en adequaat bij te sturen, waar nodig.

This page is also available in: Engels Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!