Bel ons op +31 85 888 4750 (NL) of +32 78 484 120 (BE)

RFP RFI Leverancier Selectie

RFP RFI Leverancier Selectie 2017-06-26T18:39:07+00:00

Wanneer u een (nieuwe) webshop wilt laten bouwen, een PIM / DAM systeem, een Recommendations Engine of een totale vervanging zoekt voor uw bestaande e-commerce IT, dan zijn er veel keuzemogelijkheden. Een RFP RFI leverancier selectie is dan erg belangrijk. Elke leverancier wil het liefst een complete oplossing aan u leveren, of u het nu nodig heeft of niet. Of u nu in gesprek gaat met een webbouwer of software leverancier, zij hebben slechts één belang, en wel het leveren van hún product of dienst. Maar wat is voor uw bedrijf de beste oplossing? Naast de specifieke oplossingen, moet ook stilgestaan worden bij zaken als koppeling met bestaande systemen, schaalbaarheid, een leverancier die bij uw bedrijf past qua aanpak en werkwijze, ondersteuning etc. Daarnaast is ook de vraag belangrijk of u zelf de volledige investering in een platform of software wilt doen, of dat u een oplossing “huurt” in de vorm van SAAS ( software as a service ). Een goede TCO ( Total Cost of Ownership ) berekening is erg belangrijk voor het in kaart brengen van toekomstige kosten. Wellicht is een nieuw platform wel de vervanging van meerdere oude systemen waardoor uw totale operationele kosten verder terug gebracht kunnen worden en de beheersbaarheid vergroot wordt. Welke leverancier en welke oplossingen zijn het beste voor úw organisatie?  Wij kennen de markt, de kwaliteit en betrouwbaarheid van leveranciers en hun diensten, door onze uitgebreide studies van reeds in de markt gerealiseerde projecten en onze eigen projecten.

 RFP RFI leverancier selectie

Front-end / Webshop Software

Een e-commerce webshop kan “tailor made” worden ontwikkeld. Een speciaal voor uw bedrijf ontwikkeld systeem kan voordelen hebben t.a.v. uw specifieke wensen en eisen. Veel bedrijven kiezen echter tegenwoordig voor een “of the shelf” oplossing. Dit zijn e-commerce oplossingen waar de meest gebruikte features al vooraf ontwikkeld zijn. Uiteraard moeten deze oplossingen nog vaak worden aangepast aan de wensen van de koper. Het voordeel van deze “standaard oplossingen” is dat ontwikkeling op het platform eenvoudiger, sneller en meestal goedkoper is.  Een moderne e-commerce oplossing is aangepast aan uw specifieke wensen en businesscase. Een kleine webshop met een beperkte catalogus en slechts één publicatie kanaal, is qua opzet anders dan een webshop met een grote catalogus en publicatie in vele verschillende kanalen / markten. Voor de laatste situatie moet de e-commerce oplossing ( front-end) worden aangevuld met een PIM/DAM oplossing. Hierin bevindt zich de catalogus en publicatie intelligentie. Enkele aanbieders van e-commerce oplossingen zijn Oracle ( ATG), SAP (Hybris), Intershop, Demandware en Magento.  Standaard oplossingen kunt u kopen en op eigen servers plaatsen, maar steeds vaker wordt gekozen voor het huren van de software ( SAAS ). Hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw business en hoeft u zich geen zorgen te maken om de techniek, de updates en de schaalbaarheid van het systeem wanneer uw bezoekersaantallen sterk groeien. Enkele aanbieders van “SAAS”  e-commerce oplossingen zijn Magento, Netsuite (Venda) en Demandware. Alle genoemde e-commerce oplossingen worden door lokale “distributeurs” gecustomised en geserviced.  Er is veel verschil tussen de “distributeurs” en ontwikkelaars van e-commerce software. Een “goedkoop” maar mooi product als Magento laat zich slecht implementeren door partijen zonder échte kennis van de Magento code. Slechte performance en lage conversies tot gevolg. Goedkoop is dan helaas duurkoop……. Een RFP RFI leverancier selectie bespaart veel kosten.

Businesscase

Een investering in (nieuwe) Ecommerce technologie heeft doorgaans een afschrijf periode van vijf jaar. Na die vijf jaar wordt de investering “achterhaald” geacht. Het investeringsniveau is hierdoor sterk afhankelijk van de businesscase. Wanneer een hoog ambitieniveau aanwezig is, is het onverstandig om met “speelgoed” te gaan experimenteren. Veel verkeer en transacties kunnen eenvoudigweg niet door een “simpel systeempje” verwerkt worden. De stabiliteit en de programmeertaal van de architectuur speelt hier een grote rol. Naast de software is het belangrijk om de juiste hosting in te richten. Wij zien in de praktijk dat hier nu juist op bezuinigd wordt. De keten is zo sterk als de zwakste schakel……. Neem geen risico’s en zorg voor robuuste oplossingen.

Ecommerce Result helpt met RFP RFI Leverancier Selectie

Ecommerce Result heeft in de afgelopen jaren meer dan 150 projecten begeleid of gereviewd en hierdoor een geweldige hoeveelheid kennis opgedaan van oplossingen, leveranciers en implementatie partijen. Door deze unieke kennis en onze specialisatie in Ecommerce zijn wij het enige leverancier onafhankelijke adviesbureau in West Europa. Wij kennen de markt, de kosten en de businesscase van vrijwel elke oplossing. Wanneer wij uw selectie traject begeleiden met een RFP RFI Leverancier Selectie, maakt u niet alleen een goed onderbouwde keuze, maar bespaart u ook fors op de investering. Omdat wij vrijwel alle oplossingen kennen en deze in meerdere projecten hebben gereviewd, kennen wij ook de maximale kortingen die in de markt aangeboden worden door de leveranciers. Hierdoor bent u zeker van het beste aanbod en betaalt u nooit teveel. Alleen hierdoor al, verdienen wij doorgaans voor u een veelvoud van onze kosten terug!  Een klassieke win-win!

This page is also available in: Duits Frans

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!